Werkwijze

Er komt heel wat bij kijken om een goed taxatierapport op te stellen. Allereerst is uw persoonlijke verhaal belangrijk en er wordt genoeg tijd genomen voor een gedegen inspectie.

De taxateur beoordeelt het voertuig in principe visueel. Voor het openen en sluiten van deuren, motorkap en kofferklep wordt eerst toestemming gevraagd of het aan de eigenaar zelf overlaten.

Tevens is het fijn om de motor, versnellingsbak en remmen stilstaand even aan te voelen om een indicatie van de technische staat te krijgen.

 

De stappen bij een taxatie

Afspraak

Een afspraak maken kan via de site, telefonisch of per e-mail. Belangrijke gegevens van het van te taxeren voertuig zijn het merk, type, kenteken en de eventuele bijzonderheden. Taxatie kan bij de klant of Gille Classics Consult in Mijdrecht.

Papierwerk
De gegevens en bijzonderheden van het voertuig worden doorgenomen. Denk hierbij aan het inzage in de papieren, het doorlopen van een restauratieverslag, bekijken van facturen, controle van het chassisnummer en natuurlijk alles wat je zelf nog over het voertuig wil vertellen.

Inspectie

Vervolgens een grondige inspectie van de auto. Er worden metingen gedaan en foto's gemaakt. Er wordt gekeken naar:

  • algemene technische staat van de auto
  • algemene conditie van de carrosserie, onderzijde/chassis, motorruimte
  • conditie van het  interieur en exterieur

Bespreking
Nabespreking van de inspectie.

Taxatierapport
Binnen een week volgt het taxatierapport. Indien er vragen zijn dan kunnen die gesteld worden. Het trapport wordt digitaal als PDF-bestand verzonden. Indien gewenst kun je het daarna zelf uitprinten.

Verzekering
Het verslag kan door naar de verzekeringsmaatschappij of  tussenpersoon.